Què fer / Agenda / Rutes guiades a peu / Rutes Cementiris de Barcelona

Rutes Cementiris de BarcelonaRutes guiades a peu
2022

La Ruta dels cementiris és una activitat que recorda que Barcelona no és una ciutat, sinó moltes ciutats, un viatge al passat i al present en el qual trobem personatges històrics, populars i d'aventures, riquesa, pobresa, amor i mort.

Ruta del Cementiri de Poblenou
La Ruta del Cementiri de Poblenou consisteix en una visita de la Barcelona del segle XIX a través dels diferents panteons i dels personatges que hi ha enterrats de més interès, històric i cultural. Una breu però fantàstica i evocadora reconstrucció de cent anys d'història a través de 30 sepultures, la major part d'elles, d'estil neoclàssic.

Ruta del Cementiri de Montjuïc
La Ruta del Cementiri de Montjuïc es centra cronològicament entre els anys 1883 i 1936. Aquesta ruta comprèn 37 sepultures i està concebuda com una mostra de la riquesa patrimonial del cementiri. Combina sepultures d'interès artístic amb sepultures d'interès històric, totes elles incloses en les dues rutes principals.

Ruta del Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc
La Ruta del Fossar és un espai memorial que conté les despulles mortals de les víctimes de la repressió i dels bombardejos franquistes, així com d'un bon número de persones que van morir afusellades a Barcelona durant la postguerra. Va ser inaugurat de nou el 1985 com un conjunt arquitectònic de gran interès històric, on es troben, entre d'altres monuments, la tomba del president Lluís Companys.

Ruta del Cementiri de Poblenou: 1r (català) i 3r (castellà) diumenge de mes, a les 10:30h.
Ruta del Cementiri de Montjuïc: 2n (català) i 4t (castellà) diumenge de mes, a les 11:15h.
Ruta del Fossar de la Pedrera: Un diumenge al mes (confirmar al seu web), a les 11h.

També us pot interessar