Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'art / Fundació Antoni Tàpies
  • Fundació Antoni Tàpies © Roberto Ruiz

  • Fundació Antoni Tàpies © Roberto Ruiz

Fundació Antoni Tàpies

La Fundació Antoni Tàpies ubicada en un edifici protomodernista dissenyat per Lluís Domènech i Montaner, és fruit de l'arrelament i la vinculació d'Antoni Tàpies amb Barcelona, creada el 1984 per l'artista amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani.

Actualment, la Fundació, seguint l'esperit fundacional, és un altaveu de la creació contemporània i un centre que promou l'estudi i el coneixement de la creació artística, més enllà de l'obra i figura d'Antoni Tàpies. En aquest sentit, la institució divulga l'obra d'altres artistes, connectant la creació artística nacional amb el circuit internacional. Amb un enfocament plural i interdisciplinari, s'hi organitzen exposicions temporals, activitats especials per a tot tipus de públic i publicacions diverses.

La Fundació Antoni Tàpies compta amb una de les col·leccions més completes d'obres de l'artista, constituïda majoritàriament a partir de les donacions fetes per part d'Antoni Tàpies i la seva dona, Teresa Barba.

La biblioteca, ubicada dins l'edifici, acull una bibliografia vastíssima sobre l'artista així com una col·lecció sobre les arts i les cultures asiàtiques, precolombines, africanes i oceàniques. També hi són representats altres temes com l'arquitectura, el disseny, les arts decoratives, la fotografia, el cinema o el vídeo.

Aquest museu d'art forma part dels sis equipaments de Barcelona que conformen l'Articket: un passaport d'accés sense cues, vàlid durant dotze mesos i amb un estalvi del 45%.

Banner enllaç experiències de ciutat









Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar